måndag 28 september 2009

Snö!

Idag har det snöat, fjällen var alldeles vita när jag körde till jobbet imorse och det har även kommit en hel del här nere också. Men inget som lagt sig någon längre stund. Nu väntar vi på att tjälen ska gå i marken så vi slipper klampa runt som leriga träsktroll i trädgården. Det minsta trollet fick ta sig en dusch precis, det tyckte hon om för i duschen får man köttbullar!

lördag 26 september 2009

Kanadagäss och tårkanaler

Nu har hösten kommit på riktigt. Det blåser och regnar om vart annat. Signe jagar löv och vågor. Idag när vi var på stranden kom en hel flock med kanadagäss och landade i sjön. Så vackert! Vi satt länge och tittade på dom. Roligt att se hennes reaktion, våran lilla fågelhund. Valpkursen slutade nu i veckan, har varit en riktig intensivkurs och vi har lärt oss massor. Övar för fullt på Nej, Hit och Hopp å lek.
Idag lärde hon sig att gå upp för trapporna här hemma, har dock inte lärt sig att gå ner än.
I torsdags var vi hos veterinären och vaccinerade Signe. Hon sa inte ett pip, var fullt koncentrerad på att äta godis! Vad som inte var så roligt var hennes högra öga. Det har runnit länge så vi bad vetrinären kolla det. Inga skador på hornhinnan men tår kanalen är helt ur funktion. Misstänker att det beror på att hon blev biten när hon var riktigt liten... Så vi kanske får fara ner till Strömsholm så att en ögonspecialist får kika på henne. Får reda på det i början av nästa vecka.
För övrigt mår hon bra och det är full fart, speciellt på kvällarna vid åtta nio-tiden. Då förvandlas våran lilla plutt till en monsterhund som absolut måste bita på händerna och studsa upp och ner och inte är stilla en minut. Någon av syskonens ägare som känner igen beteendet?

Trevlig helg! Ida

Vackraste hunden i byn!



Signe spanar på kanadagäss


Jagar vågor



söndag 20 september 2009

Terapihund

Igår fick Signe agera terapihund till en liten tjej som vart med om jobbiga saker. Tänk vad en valp är bra på att avleda tankar. Det blev lite roligare för den lilla tjejen när hon fick träffa Signe och till och med fick låna hem henne en stund!

Ha det gott! /Ida

lördag 19 september 2009

Signe











Dränering och valpkurs

I måndags började våran valpkurs. Det var fyra hundar som var med, varav Signe är den yngsta. Det har känts väldigt givande och roligt! Tre träffar var det denna veckan och så är det tre nästa. Vi har bla tränat på inkallning, nej och gå i koppel. Det har varit mycket att ta in för både matte och hund. Jag tror nog att jag har varit tröttare i huvet än Signe efter kurstillfällena...
I veckan har vi även börjat dränera. Så nu har vi jord precis över allt! Igår upptäckte jag ett litet jordspår som gick från farstun uppför trappen och in i sovrummet. I sängen på de vita lakanen låg en mycket nöjd liten katt. Idag ska jag lära Sune att torka tassarna innan han går in!

Ha det gott! Kram Ida

fredag 11 september 2009

tisdag 8 september 2009

Trädgårdspyssel





Idag har vi planterat i växthuset, Signe och jag. Jag har öst i jord och planterat. Signe har grävt bort den mesta jorden och provsmakat på plantan. Hon var mycket nöjd med sig själv, jag var inte lika nöjd...
Har även tränat på bilåkning. Inte vidare uppskattat men nödvändigt.
Ha det gott!/ Ida