lördag 26 september 2009

Kanadagäss och tårkanaler

Nu har hösten kommit på riktigt. Det blåser och regnar om vart annat. Signe jagar löv och vågor. Idag när vi var på stranden kom en hel flock med kanadagäss och landade i sjön. Så vackert! Vi satt länge och tittade på dom. Roligt att se hennes reaktion, våran lilla fågelhund. Valpkursen slutade nu i veckan, har varit en riktig intensivkurs och vi har lärt oss massor. Övar för fullt på Nej, Hit och Hopp å lek.
Idag lärde hon sig att gå upp för trapporna här hemma, har dock inte lärt sig att gå ner än.
I torsdags var vi hos veterinären och vaccinerade Signe. Hon sa inte ett pip, var fullt koncentrerad på att äta godis! Vad som inte var så roligt var hennes högra öga. Det har runnit länge så vi bad vetrinären kolla det. Inga skador på hornhinnan men tår kanalen är helt ur funktion. Misstänker att det beror på att hon blev biten när hon var riktigt liten... Så vi kanske får fara ner till Strömsholm så att en ögonspecialist får kika på henne. Får reda på det i början av nästa vecka.
För övrigt mår hon bra och det är full fart, speciellt på kvällarna vid åtta nio-tiden. Då förvandlas våran lilla plutt till en monsterhund som absolut måste bita på händerna och studsa upp och ner och inte är stilla en minut. Någon av syskonens ägare som känner igen beteendet?

Trevlig helg! Ida

Vackraste hunden i byn!



Signe spanar på kanadagäss


Jagar vågor



5 kommentarer:

  1. Dixons ögon rinner oxå jätte mycket.När vi var på vaccination visade sig att han har en ögon defekt. för mycket hud under ögonen som gör att de hänger, han har som cockerspaniel ögon. Söt men inget som tollare ska ha.. :(
    Det där med livat på kvällen känner vi igen, han är super lugn och go hela dagarna men sen är det som att trycka på en knapp och det bli full energi på han! ta hand om er!
    Sandra och Dixon

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Vi har inga problem med ögonen som tur är men nog känns tollarrycken på kvällarna igen:) Även om Dice kan få såna ryck vilken tid på dygnet som helst... Nu sover det lilla trollet dock så sen blir det nog ingen frid mer:P

    SvaraRadera
  3. Jo de där tollarrycken har vi med,när som helst men mest på kvällarna om man försöker koppla av:)
    Hoppas det blir bra med ögonen på ett lätt o snabbt sätt:)
    Nospuss Busan med matte förståss

    SvaraRadera
  4. Stackars lilla söta Signe, hon har haft lite otur men har kämpat på och det kommer hon fortsätta göra den lilla tuffingen, hoppas veterinärerna kan fixa hennes tårkanal lätt. När jag fick hem pappa Ace trodde jag att jag skulle hinna massor under min 3 veckors semester, men så fort han somnat kastade jag mig helt slut på soffan för att också få lite sömn när mitt monster sov hehe Det var nästan som semester när jag började jobba igen och lämnade över monstervalpen till dagmatten, dagmatten stod ut 1/2 år sen fick jag leta ny dagmatte hehe Jättekram till er från Maria och pappa Ace

    SvaraRadera
  5. Markus & Kilroy

    Puh, vi känner igen den där tollarrycken på kvällen. kring 19.30 börjar det och då är det bara att dra fram det bästa humöret och komma ihåg att han är så duktig på nej och hit annars på dagarna. tips som funkar för oss är ett stort tuggben och en komposthage om inget annat hjälper och vi tog även bort alla leksaker som kan låta, ex petflaska o toarulle.

    kram från oss

    SvaraRadera