måndag 26 oktober 2009

Vikt

16 veckor- 7,25kg
17 veckor- 8,00kg

Morgonritual

Vid sju ringer klockan. Antingen är det jag eller E som ska upp, Signe har inte förstått att en av oss ligger kvar och då kan man sova en stund till, utan skall ut just precis då. Fort, fort ner för trappan. Akta noga så att hon inte får tag i något smarrigt kattbajs ur lådan. Ut med hund, på med kläder.
När jag väl har kommit ut har jag en uppgift- spana efter Sune, våran lilla röda katt som vill in och äta frukost. Lyckas jag se honom först får han snabbt som attan gå in i huset. Men det är inte alltid jag som är den observanta... Idag var det Signe. Som en pil for hon efter honom in i skogen. Kvar står jag utan en chans att få fatt dom. När man inte har köttbullar i fickorna är man ingenting värd...

Ropar och går en sväng för att se så de inte springer över vägen. Ser ibland två små mörka figurer skymta förbi. En snabb och smidig, en lite långsammare och inte alltför smidig bland nedfallna träd. Ropar på Sune istället, han är bättre på inkallning! Och han kommer så fint. Monstret (Signe) har tydligen villat bort sig. Så vi går mot huset men inom några sekunder har hon fått syn på Sune igen och jag står ensam, utan hund och utan katt...igen.


Jaaa, vad gör man? Väntar!


Så, tillslut kommer det lilla monstret. Skönt! Fort in i huset innan Sune kommer. Ropar på Sune, fort in med honom innan monstret smiter.

Våran eviga morgonritual...






söndag 25 oktober 2009

Besök

I helgen har min svåger med familj hälsat på hos oss. Det var full fart med två små barn och en liten hund! Gårdagen spenderades i pulka backen vilket uppskattades av både hund och barn.

Kompisar!






Signe älskar Kajsa!

Nya intresset- äta is.





onsdag 21 oktober 2009

Strömsholm

I söndags for jag och Signe ner till Strömsholm. Resan gick bra, hon var lugn och hade det bra i bagaget. Men hon njöt när vi kom fram och racade som en tok i soffan(!) på vandrarhemmet.

På måndags morgonen hade vi tid på Djursjukhuset. Veterinären kikade på ögat och konstaterade att hon hade två ingångar till tårkanalerna, precis som det ska vara. Så antingen var det stopp i kanalerna eller så blev de skadade när hon som tio dagar gammal blev biten över ansiktet. Veterinären trodde liksom jag på det senare alternativet eftersom hon har ett ärr precis nedanför ögat där tårkanalen går. Hon pratade med försäkringsbolaget och det visade sig att de inte skulle betala för en operation i och med att vi har en reservation på bettet. Valde vi att ändå göra en operation skulle det gå på 20000- 25000 kr + kostnader för minst två resor dit...

Ja, så låg det till. Men som veterinären sa så kommer Signe klara sig bra utan operation! Det blir till att torka och åter torka. Och hon är ju inte den den enda hunden med rinnande ögon.

Så vi for hem. Den här gången med Signe i buren för hon kom på att man kunde klättra över ryggstödet till matte...

torsdag 8 oktober 2009

onsdag 7 oktober 2009

Hänt sedan sist

I helgen var det höstmarknad i byn. Mycket, mycket folk så det var bra träning för oss. Signe fick träna på att inte hälsa på folk å inte äta på alla gamla tuggummin hon hittade. Jag fick träna på att bli ut-tittad. Kom fram till att det är nog så kändisarna har det, folk som pekar och vänder sig om efter en. Å nu var det ju inte ens mig de tittade mest på utan på Signe. E tyckte det var väldigt roligt och undrade om vi inte skulle låna ut henne till våra singel-vänner eftersom hundtricket verkade fungera. Låter väl som en bra affärside?

I går var första gången Signe såg snö. Det snöade hela kvällen och la sig faktiskt men försvann i morse Hon tyckte det var skoj iaf och lekte länge ute.