lördag 30 januari 2010

Löper

Dagen innan Signes sjumånaders-dag började hon löpa.

måndag 18 januari 2010

Veterinärbesök

Var tvungen att stoppa in nästan alla mina djur i bilen idag och fara på ögon undersökning. Signes vänstra öga (det som inte rinner i vanliga fall) har varit kleggigt ett tag nu. Trodde det var pga kylan men i helgen började det dessutom rinna. Sunes ena öga har också runnit och han har emellanåt kisat med det. Så idag blev det en åktur till veterinären till Sunes stora förtret. Han gillar INTE att åka bil utan gråter som ett barn så fort det börjar rulla. Signe fick åka i sin nya bur med nödutgång. Väldigt praktiskt när bakluckan fryser!
Väl hos veterinären konstaterades det att Signes tårkanal var igentäppt av klegget och Sune har antagligen fått ett litet sår på tredje ögonlocket så det blev ögonsalva till båda två.
Vågen visade idag 11.3 kg för Signes del.

söndag 10 januari 2010

Kyla

De senaste dagarna har det varit mellan - 25 och -33 C. Men så idag steg det, nu ikväll har vi - 4C. Så skönt! Har inte blivit speciellt mycket utevistelse för vår del som ni förstår. Början av veckan gick bra ändå. E:s bror med familj är uppe och hälsar på så de bodde hos oss några dagar.
Med tre barn i huset hade Signe fullt upp. Hon var riktigt duktig med dom, inomhus. Utomhus var ju vantarna på mycket nära håll... Signe blev bästa kompis med C, tre år och lekte hitta snusdosan med V. O, fem år var aningen skeptisk och talade om att han inte gillade hundar. Vet inte om det var före eller efter han upptäckte att hon stod och slickade på frukostosten...

Idag var vi i backen. Man får tydligen inte ha hundar där och man får absolut inta åka lift med dom. Men man lär sig av sina misstag. (Det var bara en liten transportlift för er som undrar.)
E har åkt med hund i backen tidigare men då var det med en vars ägare är en känd skidåkare och det var tydligen ok. Ska se om inte E också kan få vara med i någon skidfilm.

måndag 4 januari 2010

Underbara dag!

Idag har Signe och jag haft en riktigt härlig dag! Vi har varit på Signes livs första skidtur på fjället, tillsammans med två vänner och deras hund. Det var -8C, blå himmel och sol, kan det bli bättre?! Tur för Signe att jag inte hade stålkanter på skidorna, ibland var hon inte tillräckligt snabb att flytta på sig... Å stavarna var väldigt roliga leksaker. Men bättre det än att hon är rädd för dom. Nästa år ska jag införskaffa en sele. Tvivlar inte ett dugg på att hon inte kommer att gilla att dra! Helt otroligt vilken fart hon kan komma upp i.
Idag var hon lös hela tiden. På hemvägen träffade vi på lite folk och barn men hon var så duktig och lyssnade på mig istället för att springa fram och hälsa.






fredag 1 januari 2010

Duktiga, duktiga Snussökaren

Vi sitter i soffan jag å E. "Var är snuset?" undrar han. "Fråga Signe!" säger jag och ropar "Snuset, snuset". Signe kommer farande, hoppar upp i soffan och börjar gräva på filten som E sitter på. Och där under ligger ligger dosan. Vad hon kan våran lilla duktiga monster gull hund!

Gott Nytt År!

Å så var det 2010. Snabbt går det!
Har ju under de senaste dagarna bävat för tolvslaget och raketerna men det gick bra. Var hos vänner på middag under kvällen. Signe är så rolig när hon kommer till ett nytt hus. Hon springer ut å in som en tok i vartenda rum för att kolla in huset. Man vet ju aldrig vad man kan hitta, gårdagens hus hade inte mindre än tre kattlådor! Så hon var mycket nöjd- kattbajs är ju bland det finaste man kan äta! Under middagen sprang hon runt under bordet och tiggde av alla. Man skulle ju kunna tro att hon jämt får mat när vi sitter och äter men så är det inte! När klockan slog tolv var vi faktiskt ute allihopa, även Signe. Det smällde på avstånd men hon brydde sig inte, vi lekte och busade i snön å jag kunde andas ut för den här gången.
Gott Nytt År!