onsdag 30 december 2009

Gästrummet

Rev tidigare i höstas ut hela vårt gästrum, väggar och golv. Har sedan reglat, isolerat, satt upp gips-skivor och målat. Fick efter mycket om och men tag på favorit tapeten som ska bli fondvägg och skulle idag hämtat de andra tapeterna. Men de hade inte kommit, posten eller någon annan har slarvat bort dom. Surt, surt, ligger nämligen väldigt tajt på tids schemat På söndag kommer E:s bror med familj upp och tills dess har jag lovat E att rummet ska va klart. (Dock lovade jag första gången att det skulle va klart i november när den andra brodern var uppe men det sprack ju så det blev soffan för oss...)Jaa, så vad gör man? Blir nog till att sova på soffan den här gången också...

tisdag 29 december 2009

Hjälp!

Nu börjar det smällas hejvillt överallt. Ni som har erfarenhet av hundar och fyrverkerier, hur ska man göra? Signe börjar skälla när hon hör dom. Jag struntar i det och försöker avleda med ngt roligt. Gör jag rätt? Ska man stoppa bomull i öronen på dom när det smäller som mest? Usch va jag inte gillar smällare!

6 månader och 1 dag...

...och vågen visade 11 kg prick!

lördag 26 december 2009

God fortsättning!

Precis hemkommen från en skön skogspromenad med Signe och en vän. Vem tror ni vi träffa på mitt ute i djupaste skogen?! Jo, Sveriges ( eller en av världens) bästa och största fotbollsspelare!! Det var otippat! Ha det gott!

onsdag 23 december 2009

Vi önskar er alla en riktigt God Jul!




torsdag 17 december 2009

Is

Bilder från i söndags, innan snön kom. En bit längs med stranden var frusen då, nu ligger det mer is på sjön. För tillfället är det -26,3 och det sjunker hela tiden. Signe hoppade på tre ben idag för det var så kallt.






Sune


Skulle slå in paket idag och stängde därför ute Monstret från vardagsrummet. Glömde dock att det finns en till i vårt hus som älskar papper som prasslar, snören och påsar att krypa in i...

tisdag 15 december 2009

Julesnö!

Äntligen har det kommit vitt fluff från himlen Nästan två decimeter! Signe far runt som en liten tok och bara älskar det. Idag ska vi fara till stan och köpa julklappar. Ska även köpa X antal nya vantar. "Någon" tar sig ofta friheten att tugga sönder mina vantar och skor.... Som sagt, just nu i denna stund fick hon tag på mina längdåknings handskar. Rädda det som räddas kan!

Tyvärr gick det inte lika bra i söndags. Vi skulle äta pizza och Erik hade precis öppnat ett paket kallrökt lufttorkad skinka när jag ropar ner honom till källaren. Efter ca 10 sekunder hör vi ett brak. Jag rusar upp till köket och där mitt på golvet står en mycket oskyldig (enligt henne) Signe med 100g skinka i munnen. "Spotta" funkar inte i det ögonblicket utan det blir till att försöka bända upp käken. Men det går inte heller!!! Vips så har hon svalt det. Ja, det var den kvällsmaten. Även om jag då var flyförbannad så kan jag inte låta bli att i efterhand bli lite imponerad. Hur mycket kan hon egentligen vidga sin strupe?! 100g skinka är ju en rejäl klump...
Lilla monsterhunden...

måndag 7 december 2009

Sparkföre

När vi hade inflyttnings fest här i höstas fick vi en motordriven spark. Eller den var nog mest till E, som är ordförande (och enda medlem) i byns spark-klubb. Just nu är det perfekt sparkföre så E och våran vän R var ute och körde igår, 40 km/timmen kom de upp i!

torsdag 3 december 2009

Snö och kallt

Nu är det vitt här och under minus 10C. Brrrr.... Solen kommer upp mellan grantopparna kl 10.45 och försvinner igen 13.30. Så det gäller att vara ute mitt på dagen. De senaste dagarna har vi övat på att åka spark. Eller, Signe har övat på att springa jämte inte framför...



Roligaste leksaken just nu.



lördag 21 november 2009

Tomte-möte

Idag mötte Signe Tomten för första gången. Vi gick på byn å kikade i skyltfönster när Signe plötsligt ställde sig på bakbenen vid ett fönster och började tokskälla. Det var en ful liten halvmeters tomte hon fått syn på och den gillade hon inte!

En fråga till syskonen (alltså Signes, inte mina) hur många gånger per dag är det mat nu för tiden? Här är vi så fast i våra rutiner att hon fortfarande får mat fyra gånger per dag. Och vad säger ni om att försöka få ihop någon slags träff nästa sommar? Skulle va kul å träffa allihopa!
Har kommit på att det tydligen gäller att ha framförhållning inom hundvärden. I helgen är det utställning alldeles jätte nära oss men det kom jag på försent. Man skulle ha anmält sig för två månader sedan...

Ha det gott i höstmörkret!

onsdag 18 november 2009

torsdag 12 november 2009

Kanske, kanske...

är det en hörntand som är på väg ut nu på höger sida. Inte hundra säker men tror det är den tanden!

Snuset!

Roligaste leken just nu enligt både Signe och mig är hitta snusdosan. Jag skuttar runt med dosan och låtsas lägga den på massa ställen medan Signe sitter en bit bort och tittar på. Sedan säger jag Snuset! och då rusar det lilla monster bort, högt sniffande och letar. Efter nån minut hittar hon dosan och lämnar den till mig. Hon är så duktig så!

söndag 1 november 2009

Semester

Numera befinner vi oss i södra Sverige, här behöver man inte fundera om det ska komma några björnar efter en. Skönt! (Signe med hundvakt hörde björn när de var ute och gick förra veckan...) Däremot finns det mycket folk. Häromdan var vi i Alingsås på ljusvandring, flera designers från hela världen har ljussatt staden och nu har man guidade turer där man visar upp allt. Signe var jätteduktig under hela turen och brydde sig inte om allt folk. Bet bara en tant. Men man får skylla sig själv när man kastar sig över en valp utan tillåtelse!

Familjen tycker hon är helt underbar, iaf mamma och syster. Pappa gillar inte att trampa i blöta fläckar på golvet. Brodern min har fotat henne och även rastat henne men han kom fort in för hon ville bara hänga i hans jacka... Här kommer lite bilder på sötnosen.









måndag 26 oktober 2009

Vikt

16 veckor- 7,25kg
17 veckor- 8,00kg

Morgonritual

Vid sju ringer klockan. Antingen är det jag eller E som ska upp, Signe har inte förstått att en av oss ligger kvar och då kan man sova en stund till, utan skall ut just precis då. Fort, fort ner för trappan. Akta noga så att hon inte får tag i något smarrigt kattbajs ur lådan. Ut med hund, på med kläder.
När jag väl har kommit ut har jag en uppgift- spana efter Sune, våran lilla röda katt som vill in och äta frukost. Lyckas jag se honom först får han snabbt som attan gå in i huset. Men det är inte alltid jag som är den observanta... Idag var det Signe. Som en pil for hon efter honom in i skogen. Kvar står jag utan en chans att få fatt dom. När man inte har köttbullar i fickorna är man ingenting värd...

Ropar och går en sväng för att se så de inte springer över vägen. Ser ibland två små mörka figurer skymta förbi. En snabb och smidig, en lite långsammare och inte alltför smidig bland nedfallna träd. Ropar på Sune istället, han är bättre på inkallning! Och han kommer så fint. Monstret (Signe) har tydligen villat bort sig. Så vi går mot huset men inom några sekunder har hon fått syn på Sune igen och jag står ensam, utan hund och utan katt...igen.


Jaaa, vad gör man? Väntar!


Så, tillslut kommer det lilla monstret. Skönt! Fort in i huset innan Sune kommer. Ropar på Sune, fort in med honom innan monstret smiter.

Våran eviga morgonritual...






söndag 25 oktober 2009

Besök

I helgen har min svåger med familj hälsat på hos oss. Det var full fart med två små barn och en liten hund! Gårdagen spenderades i pulka backen vilket uppskattades av både hund och barn.

Kompisar!






Signe älskar Kajsa!

Nya intresset- äta is.





onsdag 21 oktober 2009

Strömsholm

I söndags for jag och Signe ner till Strömsholm. Resan gick bra, hon var lugn och hade det bra i bagaget. Men hon njöt när vi kom fram och racade som en tok i soffan(!) på vandrarhemmet.

På måndags morgonen hade vi tid på Djursjukhuset. Veterinären kikade på ögat och konstaterade att hon hade två ingångar till tårkanalerna, precis som det ska vara. Så antingen var det stopp i kanalerna eller så blev de skadade när hon som tio dagar gammal blev biten över ansiktet. Veterinären trodde liksom jag på det senare alternativet eftersom hon har ett ärr precis nedanför ögat där tårkanalen går. Hon pratade med försäkringsbolaget och det visade sig att de inte skulle betala för en operation i och med att vi har en reservation på bettet. Valde vi att ändå göra en operation skulle det gå på 20000- 25000 kr + kostnader för minst två resor dit...

Ja, så låg det till. Men som veterinären sa så kommer Signe klara sig bra utan operation! Det blir till att torka och åter torka. Och hon är ju inte den den enda hunden med rinnande ögon.

Så vi for hem. Den här gången med Signe i buren för hon kom på att man kunde klättra över ryggstödet till matte...

torsdag 8 oktober 2009

onsdag 7 oktober 2009

Hänt sedan sist

I helgen var det höstmarknad i byn. Mycket, mycket folk så det var bra träning för oss. Signe fick träna på att inte hälsa på folk å inte äta på alla gamla tuggummin hon hittade. Jag fick träna på att bli ut-tittad. Kom fram till att det är nog så kändisarna har det, folk som pekar och vänder sig om efter en. Å nu var det ju inte ens mig de tittade mest på utan på Signe. E tyckte det var väldigt roligt och undrade om vi inte skulle låna ut henne till våra singel-vänner eftersom hundtricket verkade fungera. Låter väl som en bra affärside?

I går var första gången Signe såg snö. Det snöade hela kvällen och la sig faktiskt men försvann i morse Hon tyckte det var skoj iaf och lekte länge ute.

måndag 28 september 2009

Snö!

Idag har det snöat, fjällen var alldeles vita när jag körde till jobbet imorse och det har även kommit en hel del här nere också. Men inget som lagt sig någon längre stund. Nu väntar vi på att tjälen ska gå i marken så vi slipper klampa runt som leriga träsktroll i trädgården. Det minsta trollet fick ta sig en dusch precis, det tyckte hon om för i duschen får man köttbullar!

lördag 26 september 2009

Kanadagäss och tårkanaler

Nu har hösten kommit på riktigt. Det blåser och regnar om vart annat. Signe jagar löv och vågor. Idag när vi var på stranden kom en hel flock med kanadagäss och landade i sjön. Så vackert! Vi satt länge och tittade på dom. Roligt att se hennes reaktion, våran lilla fågelhund. Valpkursen slutade nu i veckan, har varit en riktig intensivkurs och vi har lärt oss massor. Övar för fullt på Nej, Hit och Hopp å lek.
Idag lärde hon sig att gå upp för trapporna här hemma, har dock inte lärt sig att gå ner än.
I torsdags var vi hos veterinären och vaccinerade Signe. Hon sa inte ett pip, var fullt koncentrerad på att äta godis! Vad som inte var så roligt var hennes högra öga. Det har runnit länge så vi bad vetrinären kolla det. Inga skador på hornhinnan men tår kanalen är helt ur funktion. Misstänker att det beror på att hon blev biten när hon var riktigt liten... Så vi kanske får fara ner till Strömsholm så att en ögonspecialist får kika på henne. Får reda på det i början av nästa vecka.
För övrigt mår hon bra och det är full fart, speciellt på kvällarna vid åtta nio-tiden. Då förvandlas våran lilla plutt till en monsterhund som absolut måste bita på händerna och studsa upp och ner och inte är stilla en minut. Någon av syskonens ägare som känner igen beteendet?

Trevlig helg! Ida

Vackraste hunden i byn!



Signe spanar på kanadagäss


Jagar vågor



söndag 20 september 2009

Terapihund

Igår fick Signe agera terapihund till en liten tjej som vart med om jobbiga saker. Tänk vad en valp är bra på att avleda tankar. Det blev lite roligare för den lilla tjejen när hon fick träffa Signe och till och med fick låna hem henne en stund!

Ha det gott! /Ida

lördag 19 september 2009

Signe











Dränering och valpkurs

I måndags började våran valpkurs. Det var fyra hundar som var med, varav Signe är den yngsta. Det har känts väldigt givande och roligt! Tre träffar var det denna veckan och så är det tre nästa. Vi har bla tränat på inkallning, nej och gå i koppel. Det har varit mycket att ta in för både matte och hund. Jag tror nog att jag har varit tröttare i huvet än Signe efter kurstillfällena...
I veckan har vi även börjat dränera. Så nu har vi jord precis över allt! Igår upptäckte jag ett litet jordspår som gick från farstun uppför trappen och in i sovrummet. I sängen på de vita lakanen låg en mycket nöjd liten katt. Idag ska jag lära Sune att torka tassarna innan han går in!

Ha det gott! Kram Ida

fredag 11 september 2009

tisdag 8 september 2009

Trädgårdspyssel





Idag har vi planterat i växthuset, Signe och jag. Jag har öst i jord och planterat. Signe har grävt bort den mesta jorden och provsmakat på plantan. Hon var mycket nöjd med sig själv, jag var inte lika nöjd...
Har även tränat på bilåkning. Inte vidare uppskattat men nödvändigt.
Ha det gott!/ Ida